3 דברים שחשוב לבחון לפני שבוחרים שיש למטבח

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
כתבות אחרונות
אהבתם?
שתפו עם החברים!

אם אתם עומדים לקראת שיפוץ המטבח או בכלל במהלך בנייה של בית חדש, הגעתם אל החלק הכיפי! סיימתם עם הלבנים, פיגומים וכו' ועכשיו הגיע הזמן לבחור את המטבח שלכם ובין הבחירות השונות בחירה משמעותית מאוד היא בשיש למטבח. מה חשוב לבחון לפני שבוחרים שיש למטבח. 

 

מה חשוב לכם בשיש שלכם

לפני שאתם מתחילים לחקור את עולם סוגי האבנים עבור שיש למטבח, האם הוא טבעי או דמוי וכו' מומלץ להחליט על שלושה אלמנטים חשובים – עמידות, נראות ותקציב. לאחר שתחליטו על אלו יהיה לכם קל יותר לסנן אופציות שאינן רלוונטיות עבורכם ובכך לבחור ממבחר מצומצם יותר.

 

מהו שיש?

המונח שיש מתאר סוג של אבן הנוצרת על ידי התגבשות של מינרלים במקומות ספיציפיים בעולם, השיש משמש כבר מאות שנים את בני האדם לאומנות מסוג פיסול – בעיקר פיסול ביוון ורומא העתיקות וכמובן גם לשימוש פרקטי לריצוף בתים ומשטח עבודה למטבח. בשפה העברית המילה שיש משתייכת לכל משטח סלע טבעי שעבר ליטוש ומשמש כמשטח עבודה במטבח למרות שחומרים כמו שיש חברון או גרניט פורצלן אינן עונים על ההגדרה של החומר עצמו שיש.

  1. עמידות
    שימו לב שעמידות היא אלמנט משמעותי בבחירת משטח העבודה שלכם, תכונות עיקריות שכדאי להתייחס אליהם הן עמידות לחום כך שניתן להניח סירים חמים ישר של המשטח מבלי להניח משהו תחתיו, עמידות לשברים ושריטות ועמידות בפני כתמים כמו קפה, לימון ועוד.
  2. תקציב
    קביעת תקציב עוזר לנו בבחירות רבות בעיקר כשמדובר בשיפוץ או בניית בית ויש להשקיע תקציבים רבים בעוד דברים חוץ מבחירה אחת. יש מגוון משטחי עבודה מסוגי שיש טבעי או מדומה שיכולים לתת את כל התכונות הנדרשות ולא תמיד כל כך קל לבחור בינהם.
  3. נראות
    שמגיעים לנושא הזה מומלץ להבין מה אתם מעדיפים נראות או נוחות מכיוון שאם מצאתם שיש מסוים שמאוד קולע לטעם שלכם אבל מצד שני אתם מבשלים המון ואולי גם יש ילדים שמבשלים בבית ואז כל עגבנייה שחותכים היא סכנת כתם לשיש מומלץ שתבחרו במשהו שהוא עמיד יותר ואולי נראה פחות לטעמכם.

 

סוגי שיש כמשטחי עבודה והאיכויות שלהם

לפניכם מספר סוגים של חומרים למשטחי עבודה פופולריים במיוחד במטבחים הישראליים:

  • אבן קיסר – שיש נפוץ ביותר בישראל הוא חזק ועמיד לכתמים אך לא עמיד לחום. מגיע במגוון דגמים.
  • שיש חברון – שיש טבעי וחזק, היתרון הבולט שלו הוא המחיר הנמוך והחיסרון הוא שאינו עמיד לכתמים ולכן צריך להיזהר עם מוצרים מסוימים איתו.
  • שיש גרניט- שיש חזק מאוד למטבח, עמיד בפני חום ושריטות. החיסרון שלו הוא המחיר הגבוה.

 

לסיכום,

בחירת שיש היא אחת הבחירות החשובות במטבח מבחינת הנראות והיעילות שלו עבורכם, הקפידו להתייעץ עם אנשי מקצוע ולשקול את כל האלמנטים.

מִטְבָּח

כתבות נוספות
שאולי תאהבו