הכנת בשר דורשת ידע ודיוק, אבל כשהמכשיר באמצעותו אתם מכינים את הבשר הוא מצוין – הסיכויים לטעות קטנים. שלושת הדרכים האולטימטיביות להכין בשר הן במעשנה, על הגריל ובתנור. הבשרים שלנו עוברים תהליכים שונים של עישון, צריבה וצלייה בכל אחת מהדרכים ולמעשה הטעם שלהם מושפע ישירות מהדרך בה הם בושלו. אז איך ניתן להכין בשר משובח בשלושת הדרכים הללו? במאמר זה נפרט לכם הכל.
בשר מעושן במעשנה
שיטת העישון בשרים היא שיטה עתיקה וקלאסית בה הנתח נשאר במקום סגור שבו העשן מצטבר. הצטברות העשן מביאה לכדי התחממות ובישול הבשר בדרך ייחודית. למעשה כך הנתח מתרכך וסופג טעמים מיוחדים באמצעות מעשנות בשרים הקיימות כיום בשוק.
השיטה מומלצת במיוחד לאוהבי בשר ואנשים שמעוניינים לבשל בדרכים חדשות על מנת ליצור טעמים מעניינים. עבור עישון בשר יש להשתמש בכמה אמצעים, בבסיס כל העניין נמצאים מעשנות הבשרים והבשרים אותם תרצו לבשל. לאחר מכן לעישון מוצלח ואיכותי יש להשתמש בחומרי בעירה.
עבור מעשנת פחם יש לבחור פחמים איכותיים ובנוסף גם בשבבי או חלקי עץ עם ארומה שתתאים לנתח הבשר אותו אתם מבשלים. העשן של הפחמים ושל שבבי העץ הוא זה שיעניק את המרקם המיוחד של הנתח שלכם, ועל כן, רצוי לבחור בטעמים שיוסיפו למנה וישתלבו.
בשר צלוי על הגריל
אין אחד שלא אוהב בשר "על האש", כמו שאנחנו רגילים לאכול בכל חג עצמאות. בעבר היינו משתמשים בגרילים פשוטים על גחלים שלא היו מחזיקים מעמד ליותר מכמה שימושים בודדים. אך כיום לאחר רכישת מנגל גז, יש את האופציה להתפנק על הבשרים הטעימים בצורה האהובה ביותר.
על מנת לצלות את הבשר על המנגל גז, חשוב לדעת לפני כן את ההבדלים בין בשר טרי לבשר קפוא. בשר טרי שהוחזק במקרר לפני הבישול, יש להוציא ולחכות כשעה שיהיה בטמפ' החדר ואז לבשל.
בשר קפוא יש להפשיר לפני כן למשך כמה שעות לפני התחלת הצלייה. עוד כלל חשוב הוא שנדרש לחמם את רשת הרגיל לפני הנחת נתחי הבשר. למעשה, ההמלצה היא לחכות שהגריל יגיע ל-250 מעלות לפני תחילת הבישול.
בשר בתנור
הכנת בשר בתנור היא לא קלה כמו הנחת הנתחים לטמפ' מסוימת בתיבול שמן זית וזהו, אלא אמנות בפני עצמה. עבור ההגעה לתוצאה המושלמת, יש כמה כללים שצריך לעקוב אחריהם. הראשון הוא שיש לרכוש את הנתח המיועד עבור התבשיל. לא כל הנתחים יעניקו לכם את אותה התוצאה בתנור.
הנתחים הטובים מעגל ובקר הם סינטה, שייטל, פילה ואנטריקוט. בבשר טלה ההמלצה היא ללכת על השוק. הכלל השני הוא תיבול נכון, בחירת הנתח גם משנה בהתאם את התיבול. בבשר בקר ובעגל יש ללכת על תיבול פשוט. אם תרצו לשדרג את הטעמים ניתן להוסיף גם טימין, רוזמרין, חרדל, שום ומרינדות שונות.