ZEUS
חיפוש

מה הוא התקן לבנייה ירוקה?

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
כתבות אחרונות
אהבתם?
שתפו עם החברים!

כיום פרויקטים רבים נבנים בהתאם לדרישות הבניה הירוקה, וצריכים לעמוד בתקן 5281 באופן מלא. פרויקט הנבנה בהתאם לתקן יוביל למבנים חסכוניים יותר, עם השפעה מינימלית על הסביבה ויכולת להחזיק לאורך זמן ולספק את כל צרכי הלקוח ברמת האיכות הגבוהה ביותר. מהו תקן זה ואיך עומדים בו? התשובות במאמר שלפניכם.

 

תקן בניה ירוקה – במה מדובר?

תקן הבניה הירוקה 5281 נחקק בישראל בכדי לשלוט על ההשפעה הסביבתית של מבנים (משרדיים, ציבוריים, או עבור מגורים) הנבנים במדינה, ולוודא כי הם אקולוגיים וחסכוניים בחשמל, מים, חימום, וקירור ככל הניתן.

בנייה ירוקה

איך מקבלים ומיישמים את התקן?

בכדי לבצע בנייה ירוקה לפי התקן, חובה להיעזר באנשי מקצוע מתאימים – יועצי בנייה ירוקה. מדובר במומחים לתחום הבנייה הירוקה ולכל הנוגע בתקן, ומסוגלים לבצע בדיקות מעמיקות בכל פרויקט ולהנפיק דו״חות מתאימים בכדי שהגורמים המובילים של הפרויקט יוכלו ליישם את ההערות ולקבל בסופו של דבר את תו התקן הירוק.

 

דרישות העמידה בתקן

תקן 5281 מורכב ממספר פרקים, אשר מחולקים לתתי סעיפים, ולכל סעיף ניתן ניקוד בהתאם לרמת השפעתו הסביבתית, לטוב ולרע. בכדי לקבל את התקן הנכסף, על פרויקט לקבל מספר מינימלי של נקודות מכל פרק וסעיף. הניקוד המינימלי מוגדר לפי הרשו בה מתבצע הפרויקט ומשתנה מאחת לאחת. ישנם סעיפי חובה, שכל פרויקט מחויב לבצע, וסעיפי ׳צבירה׳, שיכולים להעניק לפרויקט אקסטרה ניקוד ולקרב אוו לקבלת התקן. להלן הפרקים מהם מורכב התקן:

  • אנרגיה
  • מים
  • פסולת
  • חומרים
  • קרקע
  • בריאות ורווחה
  • תחבורה
  • ניהול אתר הבנייה
  • חדשנות

בנייה ירוקה

עבודת היועץ בפרויקט

בכדי לעמוד בסעיפי החובה, יועץ הבנייה יערוך בדיקה יסודית של כל אספקט בפרויקט, וחשוב שיצטרף לחברה היזמית שאחראית על הפרויקט בשלבי התכנון המוקדמים בכדי שיוכל להשפיע כמה שיותר. הוא יוכל לאמוד את עמידת הפרויקט בתקן ולהציע פתרונות שונים בכדי לקדם את הפרויקט לכדי קבלת התקן ועמידה בדרישות החוק. הוא זה שיכין את אוגדן הפרויקט המפרט את כל האלמנטים בו, ועל פיו הפרויקט יקבל אישור עוד לפני תחילת העבודות בשטח.

 

למי כדאי לפנות?

בחרו בחברת יועצי בנייה ירוקה בעלת שנות ניסיון רבות, שיודעת להתעסק עם הרשויות, להוביל את הדרך לקבלת התקן הנכסף ולחסוך לכם כמה שיותר עלויות מיותרות, סיבוכים בירוקרטיים, עיכובים וכאבי ראש. יועץ בנייה מקצועי ילווה אתכם מהרגע הראשון לכל אורך התהליך, וידע להתאים את תכנית הפעולה לדרישות החוק, לציפיות שלכם ולתקציב הפרויקט.

 

לסיכום

תהליך קבלת התקן הירוק יכול להיראות מסורבל וארוך, ולמרות שהוא אכן מורכב – הוא לא צריך להפוך לסבל! אם בוחרים ביועץ בנייה מוסמך, בעל ניסיון, שמכיר את התקן כמו את כף ידו ומבין איך ליישם את הדרישות של החוק בתהליך התכנון והבנייה, ניתן לעבור את התהליך בצורה חלקה ופשוטה, לחסוך בעלויות ההשקעה של החברה היזמית ולאפשר לפרויקט לרוץ בלי עיכובים מיותרים.

בנייה ירוקה

כתבות נוספות
שאולי תאהבו