היתרונות בשימוש במעשנה בבית

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
כתבות אחרונות
אהבתם?
שתפו עם החברים!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram

עישון היא טכניקה עתיקה לשימור מזון באמצעות חום ועשן, המשמשת עד עצם היום הזה.

כיום כבר פחות נהוג להשתמש בעישון לשימור מזון, אבל טכניקת העישון נותרה אהובה ונפוצה בגלל הטעמים שהיא מחדירה למזון.

אז כיצד אפשר להשתמש בטכניקת העישון בבית ומה היתרונות בהחזקת מעשנת ביתית?

 

עישון מזון – אז והיום

שימוש בטכניקת העישון לשימוש מזון מוכר לאורך אלפי שנים.

בימים עברו וגם בתרבויות המשמרות מנהגים מסורתיים, נהגו לעשן את נתחי הבשר על ווי תליה מעל עצים בוערים ומעשנים, לאורך שעות ארוכות בטמפרטורה נמוכה יחסית, עד שהבשר הפך משומר ומלא טעמי עשן ועץ טבעי.

 

בימינו אנו, רוב האוכלוסייה בעולם המערבי נחשפת למזון מעושן בצריכה של מזון בייצור תעשייתי, הנחשב מאוד לא בריא, אבל מה לעשות שיש אנשים שלא מוכנים לוותר על הטעם המעושן באוכל שלהם?

כמובן שאפשר לקנות תבלינים כמו פפריקה מעושנת, או תמצית עשן, אותם אפשר להוסיף למזון כדי לקבל טעם דומה לטעם המעושן המוכר, אבל כדי לחוות את הדבר האמיתי לשלוט באופי הטעמים, במידת העישון, סוג העץ ושיטת הייצור של המזון – מעשנה ביתית היא התשובה האולטימטיבית.

 

אילו נתחים מתאימים לעישון בבית?

עישון במעשנת ביתית הוא עישון חם.

הנתחים המתאימים לעישון מסוג זה הם נתחים שמנים, המאפשרים לבשר להתבשל בתהליך העישון הארוך מבלי להתייבש.

נתחים מתאימים לתהליך עישון חם לדוגמה יכולים להיות אנטריקוט, אסאדו, אווז, שוק טלה, נקניקיות, דגים שמנים כמו סלמון, אמנון ועוד.

עוף ונתחי בשר רזים, כמו למשל סינטה, או פילה, פחות מתאימים לעישון, בגלל שאין בהם מספיק שומן.

אם בכל זאת תרצו לעשן נתחים רזים, יש לעטוף אותם בשכבת שומן לפני תחילת העישון.

בנוסף, חשוב להקפיד על שימוש בנתחים שלמים בגודל של מינימום 300 גרם.

 

האם אפשר להציב מעשנת ביתית בכל בית?

כדי להפעיל מעשנה, או מעשנת, תצטרכו מרפסת או חצר.

מעשנת חייבת שטח פתוח, אפילו אם היא קטנה.

אם אין לכם מרפסת או חצר, תוכלו להתנחם בעובדה שיש גם מעשנות שאפשר לקחת לקמפינג, או לפארק, ממש כמו מנגל ולעשן בהן את הנתחים הרצויים, בתנאי שיש לכם מספיק זמן וסבלנות להמתין עד שהנתחים יהיו מוכנים.

 

איך עובדת מעשנת ביתית?

מעשנה היא יחידה סגורה מחולקת לתאים, כאשר התא התחתון שלה משמש להבערת עצים, או שבבי עישון, והתא העליון מיועד לעישון.

אוויר חם ועשן סמיך עולים לתא העליון מתא הבעירה וכך הנתחים הנמצאים בתא העליון נצלים ומתבשלים. תהליך זה דומה לתהליך האידוי, אלא שבעת עישון הנתחים לא מקבלים לחות, אלא נצלים ומתייבשים.

 

לסיכום

מעשנה, או מעשנת ביתית יכולה לשדרג את חוויית הבישול שלכ, בעיקר אם אתם חובבי צליה על האש, צליה של נתחי בשר ודגים שמנים וטעמי העישון המיוחדים.

התקנה של מעשנה בבית תאפשר לכם להשיג את התחושה הקדמונית והמיוחדת הזו של אש, בשר ועשן, בלי לצאת מהבית, בלי חומרים משמרים ועם הרבה הרבה טעמים טובים.

 

נתח בסוף הבישול

כתבות נוספות
שאולי תאהבו