ZEUS
חיפוש

איך מומלץ לשמור על סכיני המטבח לאורך זמן

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
כתבות אחרונות
אהבתם?
שתפו עם החברים!

סכיני המטבח שלנו משתמשות אותנו באופן יום יומי ותכוף, כמעט לכל פעולה שאנו מבצעים במטבח.

באופן טבעי, השימוש הרב יוצר בלאי של הסכין – ועם הזמן היא נהיית פחות חדה (וכך גם פחות יעילה).

כיצד תשמרו על סכיני המטבח שלכם, בצורה שהם יחזיקו שנים רבות?

 

אחסון הסכין

דרך חשובה, שאנשים רבים אינם מודעים אליה, היא שאופן אחסון הסכין יכול להשפיע על רמת החדות של הסכין. אם הסכין מאוחסן במגירה, ביחד עם כלי מתכת אחרים – החיכוך ביניהם עשוי לגרום ללהב של הסכין להקהות.

 

הפרדה בין הסכינים לכלי מתכת אחרים במגירה

דרך פשוטה ואפקטיבית לשמירה על סכיני המטבח היא להקדיש להם מגירה נפרדת, או להיעזר בבלוק שנועד לאחסון סכינים במגרה אחת עם שאר כלי המטבח שעשויים ממתכת. הבלוק מכיל חריצים שיועדים לסכין, והוא אף מוגבה – כך שלא ייווצר מגע כלל בינו לבין כלי הסכו"ם שבמגירה.

 

סטנד לסכינים

על מנת לשמור על הסכינים שלכם חדות ומדויקות, תוכלו לאחסן אותן בסטנד מיוחד לסכינים – אשר עשוי מעץ ומכיל חריצים בגדלים שונים. הסטנד יאפשר לכם נגישות גבוהה לסכינים, וגם ישמור עליהן חדות.

 

מעמד מגנטי

אחת הדרכים הנפוצות לשמירה על סכין המטבח, היא לתלות את הסכין על הקיר או על מקרר – באמצעות מעמד מגנטי. כך תוכלו להיות בטוחים שאתם נמנעים מחיכוך בין הסכין לכלי מתכת אחרים, והסכין תהיה נגישה לשימוש.

 

כלים להשחזת הסכין

דרך נוספת לשמור על סכיני המטבח שלכם, היא להשתמש על בסיס יומי או שבועי באחד מכלי השחזת הסכינים שאנו מציעים.

כאמור, סכין מטבח מלווה כמעט כל פעולה שתעשו במטבח – כמעט כל תבשיל או מאפה ידרוש קיצוץ וחיתוך של מרכיבים. לכן, מומלץ מאוד להשקיע בכלי להשחזת הסכין, על מנת שלא תצטרכו לקנות סכין חדשה לעיתים קרובות. כלי ההשחזה יגרום לסכין שלכם להיות חדה כמו ביום קנייתה, וכך תוכלו להשתמש באותה הסכין שנים ארוכות.

 

כלי ההשחזה שאנו מציעים:

  1. מוט השחזה שעשוי פלדה קשיחה ועמידה, בעלות של 119 ₪.
  2. משחיז סכינים מתוצרת ויקטורינוקס השוויצרית, בעלות של 169 ₪.
  3. משחיז סכינים שנועד עבור סכיני "גלובל", בעל שני מנגנוני השחזה – אחד להשחזה גסה, והשני להשחזה עדינה. מוצע בעלות של 189 ₪.

 

קרש חיתוך מתאים

נקודה חשובה נוספת שתעזור לכם לשמור על סכיני המטבח שלכם לאורך זמן, הוא שימוש בקרש חיתוך מתאים. קרש חיתוך מומלץ הוא כזה שעשוי מעץ, או קרש חיתוך סינתטי.

תוכלו למצוא אצלנו, בנוסף למכשירי ההשחזה, גם סט שמכיל שלושה קרשי חיתוך גמישים, בעלות של 79 ₪.
אם כן, במספר פעולות פשוטות לביצוע (שמירה על הסכין באחסון מתאים או שימוש בכלי השחזה) – ניתן לשמור על סכין המטבח לאורך שנים רבות!

לימון חתוך

כתבות נוספות
שאולי תאהבו